Eğer bebeğinizle çıkacağınız bu seyahat kaçınılmazsa aşağıdaki tavsiyelere göz atmanızı öneririm:


1. Daha önce bebeğinizin ya da çocuğunuzun görmediği birkaç oyuncağı çantanıza atın, hikaye kitapları da işinize yarayabilir.
Canı sıkıldığında eline vereceğiniz küçük yeni oyuncak onu oldukça heyecanlandıracaktır. Tüm yolculuk boyunca elinden bırakmazsa şaşırmayın.

2. Sevdikleri, zararlı olamayan atıştırmalıklar hazırlayın.
Mesela daha önceden hazırlamış olduğunuz meyve suyunu eğlenceli bir biberonda verebilirsiniz. Ya da bebekler için olan tüplerin içine meyve püresi ya da yoğurt doldurarak eğlenceli ve sağlıklı bir şekilde oyalayabiliriniz. Bu tür sevimli biberon ve termosları “Anne Lütfen” adlı web siteden bulabilirsiniz. Almadan önce indirim kuponu olup olmadığını kesinlikle araştırın!

3. Teknolojinin Nimetlerinden Yararlanın.
Ona birkaç çizgi film izletebilirsiniz. Ancak unutmayın bunun fazlası zararlı, bu seçeneği sona bırakabilirsiniz.

4. Kolay Giydirilen Şeyler Seçin.
Bez değiştirirken hayat kurtaran zıbınlar vazgeçilmeziniz olsun. Yolculuğa tam tedarikli çıkmayı ihmal etmeyin, yanınıza ekstra tulum ve önlükler alın.

6. Doğum Sertifikasını ya da Nüfus Cüzdanını Yanınızda Taşıyın.
Ne olur ne olmaz hazırlıklı olmak gerek.

7. Kangurunuzu Unutmayın.
Hafif ve kullanışlı olanlardan edinirseniz bebeğiniz her kestirmek istediğinde kucağınızda rahatça uyuyabilir. Eğer bir kangurunuz yoksa n11 adlı web siteden almanızı öneririm. Ben de daha önce İndirim Kodlarım’da bulduğum n11 kupon kodu sayesinde etiket fiyatından çok daha ucuza almıştım.

9. Uçak Bileti Alırken İki Seçenek Arasında Kaldıysanız Aktarmalı Uçuşlarda Bekleme Süresi Çok Olanı Seçin.
Bebekle seyahat ederken aceleye gerek yok.

10. Bebeğinizin Bezini Havaalanında Uçuştan Önce Değiştirin.
Tüm hava yolları bebeğinizin bezini değiştirebileceğiniz masalara sahip değiller. Bezi kucağınızda ya da yerde değiştirmek istemiyorsanız uçuş öncesinde değiştirmenizde yarar var.

11. Koltuk Numaranız Belli Değilse Diğer Aileler ile Oturmaya çalışın.
Bu şekilde hem çocuksuz kişileri rahatsız etmemiş hem de bebeğinize arkadaş bulmuş olursunuz.

12. Uçak Kalkış ya da İniş Yaparken Bebeğinizin Karnını Doyurun.
Basınçta ki değişiklikler yetişkinler için bile oldukça rahatsız edici, üstüne üstlük bebekler kulaklarını nasıl açacaklarını bilemiyorlar, bebeğinizin tüm uçuş boyunca ağlamasını ve acı çekmesini istemiyorsanız emzirmeniz ya da bir şeyler yedirmeniz onu rahatlatacaktır, özellikle emme ve yutma eylemi kulaklardaki basıncı düşürür.

Yazar

6 Yorum Var

  1. 10 aylik bir kizim var ve ucaga bindirmekten korkuyorum basinc mevzusundan dolayi.Aklima takilan soru su: kalkis ve iniste emniyet kemeri takmak zorunluyken bebisi nasil emziriyoruz? Kendimize takip ona takmadan mi? Buna izin veriliyor mu? Diger soru ise iniste emzirmeye ne zaman baslamak lazim? Pilot alcalmaya basladik deyince mi yoksa havaalanini gorunce mi?

    • Emniyet kemeri takılıyken de emzirmek mümkün. Genelde izin veriliyor ben hiç sorun yaşamadım. Emzirmek yerine su veya emzik de verebilirsiniz ayrıca. İnişte kendi kulaklarınızda basıncı hissettiğiniz an emzirebilirsiniz. Genelde alçalmaya başlayınca. Açıkçası bazen benim bebeklerim inerken uyuyor oluyor ve emzirmesem de sorun yaşamıyoruz.

  2. 10 aylik bir kizim var ve ucaga bindirmekten korkuyorum basinc mevzusundan dolayi.Aklima takilan soru su: kalkis ve iniste emniyet kemeri takmak zorunluyken bebisi nasil emziriyoruz? Kendimize takip ona takmadan mi? Buna izin veriliyor mu? Diger soru ise iniste emzirmeye ne zaman baslamak lazim? Pilot alcalmaya basladik deyince mi yoksa havaalanini gorunce mi?

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.