Konunun çocuklara özgü bölümü ilgimi daha çok çekti. Çağla Kubat’a “Windsurf’ün çocukların gelişimine katkıları nelerdir?” diye sorulmuş.
“Suyla yapılan bir spor olduğu için pozitif enerji sağlıyor. Özellikle hiperaktif çocuklarda çok faydası olduğu söyleniyor. Daha önemlisi, çocuklara doğa sevgisi kazandırması. Fiziksel yararları da var tabii. Sörfte denge çok önemli, bunu çok hızlı öğreniyorlar. Karın kasları da gelişiyor.” diye cevaplamış.
Üstelik sadece Ege Bölgesi’ne özgü değil windsurf, İstanbul’da Fenerbahçe, Tuzla ve Büyükçekmece’de yelken kulüplerinde de yapılabiliyor.
Sörfe başlamak için en uygun yaş yedi. Bu sene ilk kez yaz kampı düzenlenerek altı yaş grubuna da eğlence ve oyun ağırlıklı dersler verilmiş. Çocukların sörf sporunu sevmesine odaklanmışlar. Beni ilgilendiren kısımsa bu sporu 70 yaşında bile yapanların olduğu…
Yazıyı okuduktan sonra, Bodrum Ortakent tatilimizde yıllardır orada bulunan sörf klübüne daha bir alıcı gözle baktım. Birkaç sene önce İngiltere Cornwall ‘ın buz gibi sularında dalga sörfü öğrendikten sonra Bodrum’da rüzgar sörfü öğrenmek ne kadar zor olabilirdi? O hafta ciddi ciddi ders almayı düşündük; ama derse başlayamadan hastalanıp yataklara düştüm. Sağlık olsun, 70’ime daha çok var ne de olsa! Ne demiş Çağla Kubat? Windsurf yapmayı yeterince isterseniz, başarabilirsiniz. Belki 5 sene sonra Alaz’la birlikte öğrenirim…
İstekliyseniz bu yaz bitti demeyin, düşük sezondan ötürü Eylül ve Ekim aylarında kampanyalar ve indirimler olurmuş.
Resim: https://www.flickr.com/photos/kanaka/
http://www.caglakubatwindsurf.com/galeri