Orda bir park var uzakta, o park bizim parkımızdır. Gitmesek de görmesek de işte Özgürlük Parkı bizim parkımızdır diyebilirim.

Alaz ve hatta İngiltere öncesinde, Özgürlük Parkı yakınlarında yaşardım. Bahar aylarında spor yapma gazına gelir koşmaya giderdik, yaz akşamları iş çıkışında tahta masalarda piknik yapardık, anfitiyatroda dans veya oyun izlerdik, arada bir tenis oynardık, haftasonu etkinliklerine katılırdık. O park o yüzden bizim parkımızdı.

Alaz’ın babaannesi de parka yakın oturuyor. O nedenle her İstanbul’a gidişimizde Özgürlük Parkı’na da çoluk çocuk birkaç kez gidiliyor. İstanbul’un sayılı güzel parklarından biri olduğundan bilmeyenler için detaylı yazayım istedim. Buyrun okuyun…

Ne Zaman Gittik?
En son Aralık 2013

Nerede? 
Selamiçeşme, Kadıköy. Minibüs Caddesi’nden ve Bağdat Caddesi’nden yürüme mesafesinde.
Nasıl Aktiviteler Var?
Dört bir yanında kapısı bulunan parkın ortasında kocaman bir süs havuzu var. İçinde atlayan yunus, anne ve bebek fil, kuş heykelleri bulunan. Yüzen balıklar da oluyordu.
İki adet çocuk parkı var. Birinde kocaman gemi bulunuyor üzerine çıkmak, altında koşturmak için. Banklar ve ağaçlar altında tahta masalı piknik alanı var. Havuz kenarında bir de kafe yeralmakta.
Çocuklara iki tur attıran mini bir tren var. Biz büyükler de binebiliyoruz. Kişi başı 1 veya 2 TL idi. Jetonla çalışan oyuncaklar var. Çocuk parkı dışında, merdivenlerden tırmanıp tahta bir kaleye çıkabiliyorsunuz ve aşağıya kaydırakla kayabiliyorsunuz.
Ünlü yazar ve ressamların büyük boyutta heykelleri var. Mustafa Mazhar Bey Caddesi üzerindeki kapıya yakın bu heykeller. Hatta giriş kapısının önünde tepesinden sular akan bir yapı var. Yazın çocukların serinlemesi için ideal.
Parkın orta yerinde ufak bir tepe, yakınlarında umumi tuvaletler var. Tenis kortları, basketbol ve futbol sahası bulunuyor. Yetişkinler için de parkın farklı noktalarına egzersiz yapma aletleri konulmuş.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafında, ufak bir trafik öğrenme alanı var. Tam kapısının karşısında bir de çocuk berberi var. Onu da ayrıca yazacağım. Botanik bahçesi de bulunuyor.
Çitlerle çevrili özel kapalı bir alanda köpekler için ayrı bir bölüm tasarlanmış. Bir de genç emekliler için baraka gördüm son gidişimizde.
Anfitiyatroda çeşitli etkinlikler düzenleniyor özellikle yaz aylarında. Sinema, tiyatro, konser, dans gösterileri gibi. Etkinlik rehberine internet sitesinden ulaşabilirsiniz.
Asıl önemlisi, bir ucundaki Milli Saraylara bağlı Filizi Köşk. Neden önemli derseniz, biz o köşkün bahçesinde evlendik! Diyorum ya bizim parkımız diye 🙂
Kedisi bol bir park, neyse ki etrafta yaşayanlar yemek verdiğinden olsa gerek hepsi de oldukça insancıl. Geçen sene bir yavru kedi ve Alaz ilk kez bu kadar yakınlaşmıştı. Bu sene büyük bir kedi Alaz’la güreşti desem yalan olmaz! Belki de geçen seneki minik kediydi, bizi tanıdı.

Neler Eksik? 
Bir mahalle parkı için eksiği değil fazlası var açıkçası.
Tavsiyem:
Haftasonu, özellikle Pazar günleri çok kalabalık oluyor. Erkenden gitmekte fayda var. Kedi-köpek gibi sokak, daha doğrusu park hayvanı çok. Pazartesi günleri Bağdat Caddesi yönündeki kapısının bulunduğu sokağa pazar kuruluyor, bilginize. Bir de akşamları mahalle forumları düzenlenmekte.
Diğer park yazılarım için buradan buyrun.
Yazar

2 Yorum Var

  1. bu park hakikaten eşsiz bir park ,içindeki piknik alanı çok güzel özellikle bahar ve yaz aylarında ağaçlar altındaki bu alan çok serin olduğundan tercih ediliyor , bir de unutmadan çocuklar için özel bir kum alan varki şehirde artık neredeyse bulunması imkansız birşey 🙂
    çok sık gitmemize rağmen böyle resimleyip paylaşmak aklıma gelmemişti
    çok güzel olmuş hakikaten

    sevgiler

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.