Alınırmış. Fakat…

Zürih’te İsviçre Havayolları‘na (SwissAir) Alaz’ın scooter-ı ile ilgili soru sordum Twitter aracılığıyla. Katlanabilir ise, alabileceğimizi söylediler. Micro scooter olduğundan hem hafif hem de katlanabilen bir şey bizdeki.

Check-in esnasında yer hostesine gösterdik, sorun yok dedi. Güvenlik kontrolde banttan geçmesi için ikiye ayırdık. Havaalanında Alaz scooter ile çok keyifliydi. Üstelik bizden hızlı gidiyordu!Ağır ağır yürüdüğünden, genelde, onu çekiştirmek durumunda kalıyoruz, o da yorulup sırta çıkmak istiyor falan filan. Bu kez durum farklı oldu.

Ne uçak kapısında ne de uçakta bir sorun yaşamadık. Atatürk Havalimanı’na indik. Alaz scooter ile yine fırtına gibi ilerledi pasaport kontrol noktasına.

Gelelim yurtiçi uçuşlara. İstanbul’dan Edremit’e Pegasus ile uçtuk. Check-in esnasında hostesler birbirlerine danışıp ‘olur mu, olmaz mı, bir deneyin, güvenlik kabul etmezse geri getirin, check-in yapalım‘ türü konuşmalar yaptı, sonunda güvenlik kontrole girdik. Görevli sormadı bile. Rahatça geçtik. Uçağın içine aldık scooter-ımızı.

Gelelim dönüşe… Edremit Koca Seyit Havaalanı‘ndandı uçuşumuz. Yine uçak şirketi Pegasus. Bizimle ilgilenen hostese gösterdik; tamam dedi. Fakat uçağa alamazmışız. Ee aynı havayolu, aynı hat neden ki derken, yan taraftaki hostes işi olmadığından bizim işimize burnunu soktu. Efendim, bu puset olmadığından ek ücret ödememiz gerekmiş. ‘Nasıl yani? Aynı havayolunun gelirken ayrı, dönerken ayrı prosedürü mü var?’ diye sordum. Ben iş karıştıran hostesin tavırlarına takıldım. Bizimle ilgilenen hostes ise, işin aslını öğrenmek için üstündeki kişiye sormaya gitti. Nitekim scooter-ı check-in yapmamızı ve kırılacak bagaj bölümüne vermemizi söylediler. Ek ücret yokmuş. Olsa zaten katlar çantama koyardım onlara inat…

Neyse, Sabiha Gökçen Havaalanı’nda bagajlar geldi; ama scooter ve bebek arabaları gelmek bilmedi. Epey bir bekledik.

Zürih’e dönüşümüz yine İsviçre Havayolu ile Atatürk Havalimanı’ndandı. Yer hostesi, başka birisine sordu uçağa alabilirler mi diye, alabilirler dedi o da. Güvenlik kontrolde ve daha sonra da sorun olmadı.

Özetlersek, Türkiye’de kimse işinin gereklerini bilmiyor! Belli bir prosedür yok, ya da var; ama kimse okumuyor ve bilmiyor. Biri birine soruyor.

Neyse zor olsa da, deneyerek öğrendik işte. Uçağa scooter alınıyor…

Not: Scooter’ın Türkçe karşılığı ‘tornet’ gibi görünse de, tornet daha çok kızağa benziyor bence. Google’dan resimlerine bakın bir.

A photo posted by GezginAnne (@gezginanne) on Apr 2, 2015 at 12:27pm PDT

Yazar

4 Yorum Var

  1. Merhaba, scooterla ilgili araştırma yaparken tesadüfen gördüm bu yazınızı, micronun 5+ mı 3-6 yas aralığı grubunu mu kullanıyorsunuz? Kaç yaşından itibaren başladınız?

  2. Merhaba,

    Bizdeki mini micro, 2-5 yaş arası diye geçiyor. Ben 2 yaşından önce almıştım diye hatırlıyorum. İlk birkaç ay evde denemiştik 🙂 2 yaşından itibaren de sokağa çıktık.

  3. Merhaba,
    3 Ağustos 2022 Pegasus havayolları Sabiha Gökçen Oslo’ya uçuş, maalesef Scooterimi (Xiaomi Cybersoul X3 Pro) uçağa almadılar bataryası sorun yaratıyormuş dediler havalimanında çok zor durumda kaldım bataryasını çıkarsam uçağa alınır mı tecrübesi olan varsa lütfen anlatsın

    • Deniz Reply

      Batarya olan oyuncakları da uçağa almıyorlar. Bataryaları çıkarmanız gerekiyor.

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.