Bazılarınız biliyor son birkaç senedir Alternatif Anne’nin demirbaş yazarlarından biriyim ve bu sayede Alternatif Anne kurucusu ve editörü Gülüş Türkmen ile de tanıştım. Çok değerli ve çalışkan bir insan, çok da bilgili. İyi ki aralarına karışmışım…

Geçen haftalarda Gülüş’ün son kitabı çıktı; Annelik Haritası…

Pek çoğumuz ideal bir annenin varolmadığını biliyor. Ama olduğumuzdan daha iyi bir anne olabileceğini de seziyoruz. Gelin “ideal anne” yerine “olmak istediğimiz anne” diyelim. Ve elinizdeki kitapla bu yolculuğa çıkalım.

Annelik Haritası ilk duyunca, kulağa garip gelebilir. Anlamak için yakınlaşmak, hatta daha iyisi denemek gerek. Sizin için neyin yararlı neyin zararlı olduğunu öğrenmek için başkalarının söylediklerine değil, kendi haritanızın söylediklerine bakmak çok önemli.

Yıllardır blogger yazarlığından kitap yazarlığına, verdiği sayısız annelik atölyesi ve çalıştığı uzmanlara kadar birikimini öylesine kolay bir yöntemde sentezledi ki Gülüş Türkmen, size sadece uygulamak kalıyor. 

“Annelik Haritası sizi yargılamadan, bir kalıba sokmaya çalışmadan, sizi yönlendiren güçleri ve duyguları algılamanızı, onları kontrol etmenizi sağlıyor. Haritanızda yapacağınız küçük bir değişiklik, bu değişiklikten kaynaklanacak davranış farklarının müjdecisi. Güncel hayatta birinin uyarması ya da önerisi üzerine fikir değiştirmek neredeyse imkansızdır. Annelik Haritası’nda bu değişikliği o kadar kolay kılan, kontrolün ve kararın tamamen size ait olmasıdır.” 

2010 senesinde Alternatif Anne Platformu’nu kuran Gülüş Türkmen, ilk kitabı Anneliğin Ötesi ile çok okundu, çok beğenildi.

Annelik Haritası’nı duyunca, meselenin sadece anneyi ilgilendirdiğini düşünmeyin. Unutulmamalı ki baba, anne ile birlikte ebeveynlik yükünü bölüşmelidir. Ancak bu yolla, huzurlu, hemfikir ve hayatı kolaylaştıran bir ailenin yolu bulunabilir. Harita babalar için de yeni yollar açıyor.

Çocuğunuzu yetiştirmek için ortalıkta yüzlerce fikrin uçuştuğu günümüzde, siz gelin Gülüş Türkmen’in rehberliğinde kendi yolunuzu çizin.

Sevdiğim haritalara bunu da Türkiye’ye geldiğimde ekleyeceğim. Gülüş Türkmen’i daha yakından tanımak isterseniz:

Belçika’nın Brüksel şehrinde büyüdü, Antik Diller ve Edebiyat okudu. Lisans eğitimini Uluslararası Tasarım Okulu CAD’da İletişim/Reklam dalında yaptı STK’larda ve özel sektörde görev aldı. Halen Hacettepe Üniversitesi Teknokent’te Uluslararası İletişim Uzmanı olarak görev yapıyor ve medya ve iletişim uzmanı olarak danışmanlık veriyor. Bir erkek, bir de kız annesi olan Gülüş Türkmen, her annenin çok emek harcadığını ama her emeğin olumlu sonuç vermediğini fark ederek Alternatif Anne platformunu kurdu (2010). 

Adele Faber ve Elaine Mazlish’in destekleriyle Türkiye’deki “Çocuğumla Nasıl Konuşursam beni Dinler?” atölyelerinin ilk lisanslı koordinatörü oldu (2011). 

Annelik trendlerini irdeleyen “Anneliğin Ötesinde” (Kaknüs, 2012) araştırma kitabını Kanal34’te #AlternatifAnneTV programı, ardından TRT’de #AlternatifAnneRadyo takip etti (2014-2015). Annenin çocuğuna yönelik yaklaşım ve uygulamalarını değerlendirebildiği Annelik Haritası© uygulamasını geliştirip, “Sürdürülebilir İyi Ebeveynlik” kavramını kurguladı.

Türkmen halen eğitim merkezlerinde, panel ve sempozyumlarda araştırmalarını paylaşmaya, Alternatif Anne’nin yanı sıra çeşitli dergi ve gazetelerde de yazmaya devam ediyor…

Kitap hakkında daha fazla bilgi: http://www.gulusturkmen.com/annelik-haritasi-kitap/

Yazar

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.