Bu yaz bir değişiklik yapalım mı? Buraya yazıyorum bu kez yapacağım… Siz de tatile çıkmadan evvel şu 20 maddeyi okuyun ve uygulamaya çalışın…

  1. Az eşya ile tatile çık. Tatildeki en sinir bozucu şey ağırlık taşımaktır. Hem de 30 küsür derece sıcaklarda. Yazın değerini bilip az giysi ile yola çıkın; yıkamak kolay, kurutmak kolay…
  2. Deneyimlere ‘Evet’ de! 2016 yazını unutulmaz yapmak için tekliflere açık ol. Tüplü dalış, rüzgar sörfü veya safari teklifi mi atıldı ortaya? Hemen atla! Korkunç gelse de sonunda pişman olmayacağın hatta çocuklarına anlatacağın güzel bir anın olur.
  3. İçgüdülerine güven! Bir şeyin güvenli olmadığını düşünüyorsan dikkatli ol. Bu dağdaki çeşmeden akan su da olabilir, yeni tanıştığın biri de, restoranda önüne konulan yemek de!
  4. Para birimi çevirme uygulaması yükle. Yurt dışı tatillerinde çok fazla harcama yapmamak adına kullanışlı olur. Hesabını kitabını bilmeyenler için özellikle…
  5. Yeni keşifler için İnstagram’ı kullan. Gideceğin yeri belirledikten sonra İnstagram’da araştır, gidenlerin önerilerine dair notlar al. Aylar öncesinden okumaya başlamak en iyisi. Hatta yaşı büyük çocuklara da bu konuda görev ver, seyahat için heyecanlansınlar…
  6. Fotoğraf çek! Eve dönünce güzel anılara göz atmak için veya İnstagram’a yükleyip başkalarının aklını çelmek için bol bol fotoğraf çek. Çocuklar için harika bir hatırlama aracı.
  7. En güzel anları gözünle yakala! Fotoğraf çek; ama gözlerin de o güzellikleri yerinde görsün.
  8. Günlük tut! İlginç anları, muhteşem manzaraları ve insanları not al. 10 sene sonra unuttuğunda, o sayfaları açıp detayları çocuklarına okumak, o gezinin neden özel olduğunu gösterecektir.
  9. Seyahat sigortası yaptır! Ne zaman ne olacağı belli olmaz. Özellikle çocukla yolculuk yaparken aile seyahat sigortası yaptırmak şart.
  10. Seyahate çıkmadan liste yap! Birşeyler unutma riskini azaltır, bavul hazırlama zamanını kısaltır. Örnek liste için buraya tıkla.
  11. Oralılarla konuş. Otele kapanıp kalma, tura bağımlı gezme. Bir şehri keşfetmenin en önemli ayrıntıları lokallerden alacağın bilgilerde. Nesi meşhur, ne görülmeli, ne yapılmalı onlara sor.
  12. Önemli dökümanları bir yerde tut! Pasaportlar, rezervasyonlar, uçak biletleri, önemli evraklar için özel bir cebin olsun. Çocukların ulaşamayacağı, kurcalanma ve ıslanma riski olmayan bir yer olmasına da dikkat et.
  13. Güzelce uyu ve dinlen! Seyahat etmek oldukça yorucu olabilir. Özellikle çocuklar ve saat farkı olan destinasyonlar yolculuğu zorlar. Önceki gece erken yatmayı ve uykunu güzelce almayı unutma. Heyecandan uykusu kaçanlara ılık süt içir.
  14. Pasaport ve bavul fotoğrafı çek! Pasaport kopyaları ve bavulun fotoğrafı, yolculuk sırasında kaybolma ihtimaline karşı hazırda bulunsun. Havayolu şirketleri, detaylı resim sayesinde kayıp bagajı daha hızlı bulur.
  15. Bankanı bilgilendir! Yurt dışı harcamalarını banka ve kredi kartı ile yapacaksan önceden bankana haber ver. Farklı bölgeden harcama var diye hesabını bloklamasın.
  16. Islak mendil taşı! Çocuklar büyümüş de olsa, ıslak mendil veya elleri sterilize eden bir jel, sabun ve su bulunmadığı durumlarda kullanışlı olur.
  17. Boş su şişesi taşı! Gideceğin yerde çeşme suyu içiliyorsa, her defasında satın almamak için suyunu doldur ve taşı. Aç kal, susuz kalma!
  18. Offline haritalar yükle! Şehirde kaybolmadan gezmek için önceden planlama yapmanın avantajı offline haritalar yardımıyla yol bulmak. Gerek yürüyerek gerekse arabada yol bulmak için oldukça kullanışlı. Bakınız GoogleTrips offline haritalar ve öneriler sunuyor.
  19. Sağlıklı atıştırmalık yüklen! Uçakta, havaalanında, arabada, yolda, şehirde gezinirken atıştırmak için sağlıklı ve enerji veren birşeyler bulunsun yanında; hem büyükler hem de çocuklar için. Market gördün mü bunları depola.
  20. Diş fırçası ve diş macunu getir! Kendine güvenin en önemli noktası ağız ve dişler! Uzun uçak yolculuklarında tazelenmek için dişleri fırçalamayı unutma. Fotoğraflarda gülümsemeyi de!



Haydi size iyi tatiller…


NOT: Beğendiyseniz bu listemi lütfen paylaşın…

Yazar

2 Yorum Var

  1. Offline harita çok iyi fikir. Pasaport ve bavul fotoğrafi çekmek nasıl hiç aklima gelmez!! Hatta varsa pusetin fotoğrafi da şart bence. Puset kaybetme maceram var benim de çünkü.

Yorum Yaz

Pin It
Bu sitedeki tüm içerikler Digital Millennium Copyright Act ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu'na istinaden koruma altındadır. Buradaki hiçbir içerik (Yazı, Fotoğraf, Video vb.) site KULLANIM ŞARTLARI'nda da belirtildiği üzere izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz

© 2019 Tasarım Blogger Tasarım.