Uçak biletini çok önceden satın alacağınızı tahmin ederek bu konuya girmiyorum bile. Yolculukta nelere boşuna para harcamamanız gerektiğinden bahsedeceğim şimdi.
Euro’nun, Dolar’ın Türk Lirası’nı epeyce ezdiği bu dönemde yurt dışına çıkmak cep yakıyor. Eminim. Kendi seyahatlerimde de uyguladığım bazı noktalarda size yardımcı olabilirim.
1. Havaalanından kesinlikle para çekmeyin. Döviz almayın, bozdurmayın. Havaalanındaki bankamatiklerin kuru bile şehirdekilere göre daha yüksekmiş Prag’da öğrendim.
2. Seyahat sigortasını, tur şirketlerinden satın almayın. İnternette çok daha uygun fiyatlı seçenekler bulacağınızdan eminim. Aile boyu seyahat sigortası yaptırmayı unutmayın.
3. Ekstra bagaj ücretini gözardı etmeyin. Bazı havayolu şirketleri bagaj ya da yemek satar, bazısında bunlar ücretsizdir. Uçak bileti satın alırken son dakikada eklenen ücretleri kontrol edin. Mümkünse sadece el bagajı ile yolculuk yapın; 4 kişilik aile kişi başı 10 kilodan 40 kilo eşya taşıyabilir.
4. Uçaktaki yemeklerden satın almayın. Evde sandviç hazırlayabilirsiniz, kurabiye yapabilirsiniz. Çocukların yemeyeceği yiyeceklere boşuna para verip satın almayın. Sonra onlar yemeyince ‘ziyan olmasın’ diye kendiniz yiyerek boş yere kalori de toplamayın!
5. Duty Free, her zaman en ekonomik olmayabilir. İnternette birçok ürünü ucuza bulmak mümkün, evet ön araştırmaya değer…
6. Araç kiralamayı düşünüyorsanız çocukların araç koltuklarını yanınıza alın. Günlük ya da haftalık araç koltuğu kiralamak durumunda kalmazsınız. Üstelik havayolu şirketleri oto araç koltuklarını ücretsiz taşıyor!
7. Seyahat boyu diye satılan ürünlerden uzak durun. Kısacası, kendi ürününüzü kendiniz hazırlayın. 100ml aşmayan kapaklı şişeler ve kaplar bunun için yeterli. Evde kullandığınız şampuan, krem, losyon ne ise bu kapların içine doldurun yeter. Bir sır daha; otellerde bulunan küçük boy şampuan kapları da iş görür…
8. Yurt dışındayken kullanabileceğiniz bir telefon, internet paketi satın alın. Ya da teknoloji detoksu yaparak sadece oteldeki ücretsiz internetten faydalanın. Hem beyne, hem de cebe iyilik olsun…
9. Kredi kartı kullanırken yerel kur üzerinden alışveriş yapın. Nakit çekin ve mümkünse kredi kartı kullanmayın.
10. Eşe dosta buzdolabı magneti, hediyelik eşya satın almayın. Seyahatteki zamanınız kısıtlı ve değerli, onu yenilikleri görerek, tadarak harcayın. Kime ne alsam diye gezinerek değil. Zaten sık sık seyahat edince anlamını yitiriyor her defasında hediye almak ya da vermek.
Sizin kullandığınız başka yöntemler var mı?
1 Yorum Var
Cok guzel bir yazi calismasi olmus eline yuregine kalemine sağlik tesekkurler eger ucuz tatil ve unutulmaz bir tatil yapmak isterseniz marmaris'i tercih edebilirsiniz.
https://www.pakettatilim.com